Gårdsbod

Gårdsboden är öppen 8-21 varje dag. Det är självservice vilket innebär att du själv tar det du vill ha och antingen swishar eller betalar kontant med jämna pengar.

I gårdsboden finns ägg, honung, rapsolja, senap, kola, saft, sylt och läppbalsam. Ibland finns även vaktelägg och grönsaker efter säsong.

Är något slut i gårdsboden eller om du undrar något när du är här är du alltid välkommen att knacka på eller ringa oss.

2020-08-25

Både honung och rapsolja är slut för tillfället. Rapsoljan har vi kommit igång att pressa igen nu, men oljan måste stå 3-4 veckor och klarna efter att den är pressad så mer olja kommer i slutet av september. Honungen ska vi förhoppningsvis börja slunga denna vecka så den kommer tidigare. Följ oss på facebook och instagram för uppdateringar om när vi fyller på gårdsboden.

Det som börjar finnas mer av i boden nu är grönsaker: squash, gurka, paprika, chili, rödbetor och mer kan det bli!

2020-07-12

Vi ställer ut ägg på morgonen, vanligen runt kl 8.

Äggen tar fortfarande slut ganska ofta, men det finns ofta kvar till eftermiddagen. Men kommer du efter kl 10 och det inte finns några ägg så är de slut för dagen. Alla hönor har troligen kommit igång med värpningen nu så vi kommer inte få fler ägg än vad vi har just nu.

Vi har precis börjat skörda grönsaker – det som finns nu är Västeråsgurka och squash.

Just nu har vi bråda tider med skörd av honung, odlingar och så bygger vi för att kunna pressa mer rapsolja. Det gör att vi ibland inte hinner göra tex kola och saft i samma takt som den tar slut tyvärr.

Smaka Roslagen!

Gillar du att handla i direkt av producenten och vill hitta till andra gårdsbutiker där du kan köpa lokalproducerad mat och mathantverk? Då vill vi tipsa dig om hemsidan www.smakaroslagen.se. Där har vi producenter gått ihop och skapat en karta över de lokala producenter och mathantverkare som har direktförsäljning i Norrtälje kommun.